top of page
Logo AAB Noir.png
Logo AAB Blanc.png

 Wij, Luc en Véronique, gelukkige eigenaars van de gîte "aux Aguesses buissonnières", ontvangen u het hele jaar door in onze residentie, in het hart van het land van Durbuy, in het warme water van een jacuzzi in openlucht, dit alles verlicht door het licht van het houtvuur en onze artistieke passies.

WELKOM

Capaciteit

6 tot 8

personen

Salon 14.jpg
Terrasse 3.jpg

Onze
Geschiedenis

Aux aguesses … 
een ontmoetingsplaats

 Een ontmoetingsplaatsEen aguèsse roept niet alleen de naam van de straat van de gîte op, maar is ook een oud Waals woord voor ekster. Het werd ook gebruikt als een licht spottende bijnaam voor iemand die een beetje spraakzaam was. Na een aguèsse!De lancering van dit gîteproject is een viering van de ontmoeting.

De ontmoeting met woorden, muziek, schilderkunst, cinema... al deze talen die al bestaan en die we nog aan het uitvinden zijn. Het idee is om ze, waarom niet, een beetje leuke gesprekken te laten voeren!

…  weg van de wereld,  
een oude kleine school omgebouwd tot een gîte

 Een oude kleine school omgebouwd tot een gîteWe raakten in de ban van deze voormalige kleine dorpsschool.

Het schijnt dat... (we weten het niet zeker, we hebben het nooit gedaan...) "spijbelen" betekent rondlopen in plaats van naar de les te gaan; rondslenteren; bij uitbreiding niet naar het werk gaan.We willen van deze gîte een rustige plek maken om te ontspannen en nieuwe energie op te doen.Het idee is dat we morgen werken (of waarom niet maandag over 8, of 48).

 en een kunstenaarsresidentie!

 Buissonnières: dat is afwijken van de gebaande paden.   Synoniemen: origineel - onafhankelijk.

Buiten de gebaande paden gaan is de voedingsbodem voor creatie. Wij zijn zelf kunstenaars inonze tijd (wanneer wij ons vrij voelen),

en wij weten dat buiten de gebaande paden treden een complex proces is dat door de staat weinig wordt erkend. Omdat wij graag creatievelingen op onze eigen schaal willen ondersteunen, zal onze gîte van tijd tot tijd worden omgetoverd tot een kunstenaarsresidentie.

 

Het idee is om de gasten culturele en artistieke activiteiten aan te bieden die eerder door de bewoners zijn gecreëerd.

bottom of page